Składniki na mała kwadratową formę:
- 1/3 szklanki mąki jaglanej
- 2/3 szklanki mąki gryczanej
- 1/4 szklanki kakao
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki syropu klonowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 paski gorzkiej czekolady
- 1/2 szklanki napoju roślinnego
- 2 jajka
Czekoladę posiekać na grubsze kawałki. Połączyć najpierw suche składniki, dodać jajka i wymieszać. Następnie dodać resztę mokrych składników. Dobrze wymieszać i na koniec dodać posiekana czekoladę. Piec w 170 st. C przez 34-45 minut do suchego patyczka.
P.S. 1 kawałek (a nawet 2) powinien być dobrze tolerowany przez osoby na diecie low-FODMAP!
dietetyk nysa
Twój komentarz