Składniki na 2 porcje:
- 1 opakowanie sera halloumi
- 3-4 plastry świeżego ananasa
- 1 mała papryka podłużna
- duża garść dowolnej sałaty lub szpinaku
- garść orzechów
- sos: syrop klonowy, musztarda, pieprz, sól, balsamico
Przygotowanie:
- ser pokroić w równe plastry i zgrillować (około 5 minut w grillu zamykanym, gdy będziecie grillować każdą stronę osobno może zająć to trochę dłużej)
- z ananasa wykroić twardy środek, przekroić plastry na pół i zgrillować; paprykę pokroić w plastry i też krótko zgrillować
- sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu
- orzechy/nasiona podprażyć na suchej patelni
- ser wyłożyć na sałatę, dodać paprykę i ananasa
- całość posypać orzechami i polać sosem
Palce lizać! Nie sądziłam, że to będzie takie dobre!
Dajcie znać, czy spróbujecie.
P.S. Przepis jest low-FODMAP!
Twój komentarz