Przepis na 2 porcje:
✔️100g makaronu chińskiego
✔️2 polędwiczki z indyka
✔️2 kapusty pak choi
✔️1 mała słodka papryka
✔️garść grzybów
✔️garść nerkowców
✔️2 łyżki sezamu
✔️2 łyżki soku z limonki
✔️2 łyżki sosu sojowego
✔️1 łyżka octu ryżowego
✔️1 łyżka tartego imbiru
✔️szczypta soli, pieprz czarnego, pieprzu cayenne
✔️1 łyżka oleju rzepakowego
Makaron ugotować zgodnie z interakcją.
Mięso przyprawić solą i pieprzem i zgrillować, pokroić w paski.
Pak choi przeciąć wzdłuż na pół, grzyby pokroić w plasterki, a paprykę w paski lub kostkę.
W woku rozgrzać olej i podsmażyć do złotego koloru kapustę, następnie paprykę i pieczarki.
Orzechy nerkowca i sezam podprażyć na suchej patelni.
Sos sojowy wymieszać z imbirem, ostrym pieprzem, octem ryżowym i 2 łyżkami wody.
Do woka dodać ugotowany makaron i sos, całość dobrze wymieszać, obsypać sezamem i orzechami.
Podawać z mięsem.
Smacznego!
Kontakt:
- 883 206 822
Sylwia Rutkowska
OPINIA PACJENTA: Pani Sylwia to doskonały dietetyk! Jej podejście do pacjenta bardzo ułatwia pracę, a każdy „zaawansowany” temat potrafi wytłumaczyć w prostych słowach. Jadłospis był bardzo smaczny, szybki w przygotowania i różnorodny, dzięki temu polubiłam na nowo warzywa! Polecam
22.02.2018
Twój komentarz