Przepis na 2 porcje:
?1 pomarańcza
?opcjonalnie 2 łyżki mango
?5 łyżek płatków owsianych
?1 łyżka orzechów laskowych
?2 łyżki brązowego cukru
?2 łyżki masła
?dodatkowo sok z połowy pomarańczy
Pomarańcze i mango obrać, pokroić w kostkę. Ułożyć na dnie żaroodpornej kokilki.
Płatki, masło, cukier, sok z pomarańczy i orzechy zmiksować, aż płatki będą dość drobno zmielone. Kruszonkę wyłożyć na owoce.
Piec około 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Podawać z jogurtem?
Takie crumble na diecie low-FODMAP to super sposób na testowanie nowych produktów:
✔️cukier można zamienić na miód
✔️orzechy laskowe na nerkowca
✔️użyć innych owoców
Kontakt:
- 883 206 822
Sylwia Rutkowska
OPINIA PACJENTA: Szukałam dietetyka dla mojego syna z problemami trawiennymi i zespołem złego wchłaniania. Pani Sylwia na podstawie bardzo dokładnego wywiadu zdrowotnego i żywieniowego przygotowała dla nas jadłospis, który był strzałem w 10! Dominik bardzo szybko zareagował na dietę, czuł się coraz lepiej, biegunki ...
12.12.2018
Twój komentarz