✔️makaron ryżowy 100g
✔️polędwica wołowa 180g
✔️1 średnia papryka
✔️1 mała kalarepa
✔️masło orzechowe 25g
✔️olej rzepakowy 10g
✔️przyprawy: sos sojowy, trawa cytrynowa, sok z cytryny, kolendra mielona, pasta chili, pieprz i sól
✔️Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
✔️Mięso i warzywa pokroić wzdłuż w cienkie paski podobnej wielkości. Na dobrze rozgrzanej patelni szybko podsmażyć mięso i po 2-3 minutach dodać warzywa.
✔️Warzywa i mięso zalać sosem przygotowanym z masła orzechowego i przypraw (masło orzechowe wymieszać wcześniej z 2-3 łyżkami wody by uzyskać dość płynną konsystencję).
✔️Makaron połączyć z warzywami i mięsem, danie można jeszcze przyprawić dużą ilością posiekanej kolendry (ja akurat nie miałam?, zamiast niej użyłam kiełki fasoli mung).
Chętnie posłucham o Waszych niezawodnych i superszybkich przepisach?
P.S. Danie jest lowFODMAP!
Kontakt:
- 883 206 822
Sylwia Rutkowska
OPINIA PACJENTA: Polecam panią Sylwię- sympatyczna i z dużą wiedzą. Uważnie słuchała moich potrzeb, dzięki temu stosowanie się do zaleceń było bardzo przyjemne. Moje insulinooporność się zmniejsza i czuję się świetnie!
Twój komentarz