Sylwia Rutkowska
25 Maj

Pieczone warzywa z kapustą pak choi i halloumi z sosem miętowym

Pyszne wiosenne dania, które robi się SAMO!!!

✔️marchew
✔️cukinia (na diecie lowFODMAP około 70g)
✔️kapusta pak choi (lowFODMAP - pół sztuki)
✔️ser Halloumi (lowFODMAP - około 50g)
✔️sól, pieprz i oregano
✔️jogurt naturalny (lowFODMAP - bez laktozy)
✔️świeża mięta
✔️oliwa z oliwek

Warzywa pokroić na kawałki podobnej wielkości. Kapustę przekroić na pół. Naczynie żaroodporne skropić oliwą, wyłożyć warzywa i przyprawić. Piec w 180 st.C przez 30 minut, na ostatnie 10 minut dodać ser. Jogurt wymieszać z posiekaną miętą i przyprawić. Warzywa i ser wyłożyć na talerz, skropić sosem.
Smacznego✨

Twój komentarz




POKAŻ