
Na 2 porcje użyłam:
 🥔500g kopytek
 🥔1 garść pomidorów koktajlowych
 🥔1 mała cebuli (na diecie lowFODMAP zamiast cebuli użycie do ozdobienia dania posiekanego szczypiorku lub zielonej części cebulki)
 🥔1 ząbek czosnku (na diecie lowFODMAP możecie użyć aromatyzowaną czosnkiem oliwę)
 🥔resztka cukinii (na diecie lowFODMAP kontrolujecie porcję)
 🥔pół kostki sera feta (na diecie lowFODMAP kontrolujecie porcję)
 🥔sól, pieprz, ulubione suszone zioła, świeża bazylia i oliwa
 
 1. Kopytka skropić oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego na 180 st.C, piec 10 minut.
 2. W międzyczasie warzywa pokroić wedle preferencji.
 3. Po 10 minutach kopytek w piecu dodać warzywa do nich, całość wymieszać, przeprawić i piec kolejne 15 minut.
 4. Po tym czasie kopytka i warzywa posypać fetą i piec 5-10 minut.
 Podawać na ciepło🤤
 
 P.S. Na diecie lowFODMAP zwróćcie uwagę na skład kopytek (uwaga mąka pszenna) jeśli będziecie używać gotowych.









Twój komentarz