Na 2 porcje użyłam:
🥔500g kopytek
🥔1 garść pomidorów koktajlowych
🥔1 mała cebuli (na diecie lowFODMAP zamiast cebuli użycie do ozdobienia dania posiekanego szczypiorku lub zielonej części cebulki)
🥔1 ząbek czosnku (na diecie lowFODMAP możecie użyć aromatyzowaną czosnkiem oliwę)
🥔resztka cukinii (na diecie lowFODMAP kontrolujecie porcję)
🥔pół kostki sera feta (na diecie lowFODMAP kontrolujecie porcję)
🥔sól, pieprz, ulubione suszone zioła, świeża bazylia i oliwa
1. Kopytka skropić oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego na 180 st.C, piec 10 minut.
2. W międzyczasie warzywa pokroić wedle preferencji.
3. Po 10 minutach kopytek w piecu dodać warzywa do nich, całość wymieszać, przeprawić i piec kolejne 15 minut.
4. Po tym czasie kopytka i warzywa posypać fetą i piec 5-10 minut.
Podawać na ciepło🤤
P.S. Na diecie lowFODMAP zwróćcie uwagę na skład kopytek (uwaga mąka pszenna) jeśli będziecie używać gotowych.
Kontakt:
- 883 206 822
Sylwia Rutkowska
OPINIA PACJENTA: Pani Sylwia to dietetyk z powołania! Dieta była dopasowana do mojego trybu życia i moich smaków. Fachowe porady i dawka motywacji naprawdę bardzo pomagają w utrzymaniu diety. Gorąco polecam!
09.02.2018
Twój komentarz