Sylwia Rutkowska
14 Maj

Makaron ze szparagami i łososiem

Taka pogoda, wręcz letnia, otwiera sezon na fotografowanie (i jedzenie oczywiście też) na tarasie☀️☀️☀️
Dzisiaj mam dla Was makaron ze szparagami i łososiem w sosie maślanym!!!

✔️makaron razowy 50g
✔️szparagi zielone 200g
✔️filet z łososia 120g
✔️szczypta soli i pieprzu, sos sojowy 1 łyżeczka
✔️masło 20g
✔️szczypta gałki muszkatołowej
✔️sok z cytryny 2 łyżki

Filet z łososia doprawić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Zgrillować.
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować w wodzie z solą. Odcedzić.
W międzyczasie zrobić sos maślany: masło rozpuścić w rondelku, po rozpuszczeniu dodać sok z cytryny, gałkę muszkatołową i świeżo mielony pieprz (można dodać kilka listek mięty). Zagotować.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron odcedzić, przełożyć do garnka w którym się gotował dodać kawałki łososia oraz pokrojone ma kawałki szparagi, zalać sosem maślanym i wszystko wymieszać.

Jest przepyszne, koniecznie wypróbujcie!

Twój komentarz




POKAŻ